Historie

Carnavalsvereniging de Pierewaaiers is een club gezellige mensen uit Oosterhout (Noord-Brabant) die al sinds 1957 bestaat.

Wij houden ervan om met elkaar Carnaval te vieren en daarbuiten ook tal van gezellige activiteiten bij te wonen en ook te organiseren. Binnen onze vereniging hebben we een grote groep mensen die muziek maken.

Onze band treedt, buiten de carnaval, regelmatig op, bij verschillende evenementen zoals kappellenfestivals, dweildagen, jaarmarkten e.d.

CV de Pierewaaiers is opgericht door enkele leden van de voormalige wandelclub Willem van Duivenvoorde uit Oosterhout. Zij kwamen op het idee om samen carnaval te vieren. Op carnavalszaterdag werd het traditionele Willem van Duivenvoorde-bal georganiseerd. De groep enthousiastelingen besloten om na de carnaval in 1957 een vereniging op te richten, nog zonder naam.

De groep hield regelmatig mauwavonden, maar vierde vooral carnaval samen. Pas in 1960 is de naam Pierewaaiers ontstaan. Men moest toen voor deelname aan de Kaaiendonkse (zoals Oosterhout met carnaval heet) optocht een naam opgeven. Dré Koreman is degene die de naam bedacht.

Carnaval werd vooral dweilend van café naar café gevierd. Behalve op zaterdagavond, dan zat men in het clublokaal van café Verkooien. Dit is het begin geweest van de traditionele Pierewaaiersavond, een traditie die ook nu nog bestaat. vanaf het begin, werd er ook altijd al muziek gemaakt. Er werd gebruik gemaakt van een accordeon, een trommel en wat pannendeksels.

Elk jaar kwamen er meer en meer leden bij, wat vooral vrienden en familieleden waren. De vereniging groeide, en het aantal mensen dat muziek maakte ook. Ook is het voor de vereniging heel belangrijk dat de kinderen van de leden betrokken zijn. Vaak worden zij op latere leeftijd ook lid van onze vereniging

Op dit moment bestaan wij 61 jaar, en zijn wij een vereniging van 48 personen. Een groot gedeelte hiervan, ongeveer 22 personen, maakt muziek in onze band. Maar wij zijn bovenal een vereniging waar gezelligheid bovenaan in het vaandel staat.